Studiecentrum Limburg

Studiecentrum Limburg begon als nieuw initiatief tussen Pedagogisch Studiehuis in Heerlen en Compas+ Maastricht. Het doel van het studiecentrum is om de kennis van beide bedrijven te delen en aan te bieden in de 3 grote steden van Zuid Limburg: Maastricht, Heerlen en Sittard.

Doel

Er is veel aanbod voor studiecentra op het gebied van huiswerkbegeleiding en assessments. Omdat Studiecentrum Limburg een nieuwe speler was, is het van groot belang geweest om naamsbekendheid op te bouwen en goed vindbaar te worden in de zoekmachines door zowel de inzet van zoekmachine optimalisatie als met behulp van Adverteren via Zoekmachines.

Uitvoering

Door de periode heen is aan de hand van statistieken (Google Analytics) de website dusdanig ingericht zodat deze voldoet aan de wensen van de bezoeker. Zo is er een duidelijk onderscheid gekomen tussen de belangrijkste pagina’s in het menu en de minder belangrijke pagina’s, zodat de bezoeker snel vindt wat hij of zij zoekt.

Daarnaast zijn er twee extra items uitgelicht welke per periode kunnen veranderen. Zo is er in de tijd van examentrainingen de pagina “aanmelden” extra belicht voor snel toegang.

Tevens is de website voorzien van extra informatie om de bezoeker te overtuigen. Doordat Studiecentrum zowel een goede beoordeling krijgt als leuke reviews, is er voor gekozen deze te tonen op de website. Daarnaast zijn de USP’s (Unique Selling Points) extra belicht.

SEO

Om de website in de basis te optimaliseren voor zoekmachines is er aandacht gestopt in de pagina structuur van de website. Zo heeft bijvoorbeeld iedere stad haar eigen pagina zodat de pagina voor locatie Sittard gevonden wordt wanneer iemand zoekt op “studiecentrum Sittard”.

SEA

Om de website een snelle boost te geven om beter gevonden te worden is er gekozen om SEA (adverteren op zoekmachines) in te zetten. Tijdens de examenperiode zijn de campagnes gericht op zoekwoorden als “Examentraining Duits” en is er buiten de periode gericht op zoektermen als studiebegeleiding Sittard en huiswerkbegeleiding Maastricht. Dit zorgt voor een continue stroom van bezoekers.

Benieuwd naar het resultaat van de website?
Ga naar http://www.studiecentrumlimburg.nl/