Affiliate Marketing

Affiliate Marketing biedt twee mogelijkheden. Aan de ene kant biedt het exposure en extra bezoeken naar uw website en aan de andere kant kan het geld opleveren door doorverwijzingen van andere bedrijven te plaatsen (met name geschikt voor bloggers).

Hieronder bespreken we beide mogelijkheden.

Geld verdienen aan affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot u op uw website een product van een ander bedrijf. Bij een succesvolle transactie (bijvoorbeeld wanneer iemand op de door uw geplaatste link klikt) krijgt u commissie. U verkoopt dus geen eigen producten, maar producten of diensten van andere bedrijven.

Door deze speciale “affiliate link” te plaatsen op uw website (/blog) kan er gemeten worden welke bezoekers via uw website doorgestuurd worden. Deze link is voorzien van een eigen persoonlijke code, maar hoeft u hier geen technische kennis voor te hebben.

Binnen de affiliate marketing zijn er verschillende verdienmodellen mogelijk:

  • PPC (Pay Per Click), waarbij u een vergoeding krijgt per doorverwijzing (klik op de link)
  • PPL (Pay Per Lead), waarbij u een vergoeding krijgt wanneer de doorverwezen bezoeker een doel bereikt, zoals aanvragen van een offerte, kopen product of downloaden e-book.
  • CPS (Click Per Sale), waarbij u een vergoeding krijgt wanneer een lead wordt omgezet naar een concrete aanschaf.

Adverteren via affiliates

Uiteraard is het ook mogelijk om aan de andere kant te staan van Affiliate Marketing. Namelijk Affiliate Marketing gebruiken om uw eigen dienst of product onder aandacht te brengen bij uw doelgroep via websites die uw website-link plaatsen. Dit is een zeer interessante online marketing methode, omdat uw dienst onder aandacht wordt gebracht door een persoon / personen die trouwe lezers hebben. Doordat affiliates geld verdienen aan de geplaatste links zorgen zij er voor dat deze goed onder aandacht komen.

Meer weten over informatie over dit onderwerp? Neem contact op via onderstaand contactformulier.