Email marketing

Email marketing is een online marketing methode waarmee u direct uw klanten of prospects bereikt door het inzetten van mailings. Met email marketing bouwt u een sterke band op met uw klant doordat u emails dusdanig kunt segmenteren en personaliseren dat het als zeer persoonlijk wordt ervaren.

Ondanks email marketing voor bedrijven al snel als “spammen” voelt, worden emails nog altijd fanatiek gelezen door trouwe volgers en worden ze positief ontvangen.

Voordelen van email marketing

Een groot voordeel van email marketing is dat u zeer snel en persoonlijk een zeer groot aantal klanten en of prospects benaderd. Daarnaast is email marketing goedkoop, makkelijk te beginnen en meetbaar.

Nadelen van email marketing

Ondanks email marketing een sterke marketingmethode is om uw klanten snel te bereiken, is het een tijdrovende klus om een geldig mailbestand op te bouwen. U mag namelijk niet zomaar mailadressen gebruiken zonder toestemming van de eigenaar. Daarnaast geeft de ontvanger van de mailings voorkeur aan relevant en voor hem/haar waardevolle content.

Meer informatie over deze interessante vorm van online marketing of andere online marketing methoden? Ga dan naar onze nieuwe website MediaMindz voor meer informatie over onder andere email marketing.