Online marketing voor verkopen van producten of diensten

Met een website alleen ben je er helaas niet. Jouw potentiële klanten moeten immers wel van je bestaan af weten en moeten blijvend herinnerd worden aan wat jij hen kan bieden.

Wij bieden online marketing aan voor alle type bedrijven en organisaties, of het nu gaat om de verkoop van producten of het aanvragen van offertes.

De juiste doelgroep

Als het doel is om producten en diensten te verkopen, is het van groot belang dat middels online marketing de juiste doelgroep aan wordt gesproken. Heb je een winkel in Eindhoven dan heeft het immers weinig effect om te adverteren in regio Groningen (mits je heel exclusief bent uiteraard).

Om de juiste doelgroep aan te spreken wordt er bijvoorbeeld onderzocht welke Social Media kanalen intensief benut moeten worden (Social Media Marketing), op welke sites het interessant is om op te adverteren (display advertising), met welke zoektermen de doelgroep op zoekmachines zoekt (Google SEA), etc.

De website

Op het moment je de online marketing campagnes juist hebt ingezet en de bezoekers zich op de website bevinden begint het pas. Wat doet deze bezoeker op je website? Hoe ervaart hij of zij de site? Wat beweegt de een wel en de ander niet om een product te kopen of een offerte aanvraag te doen?

Door de website goed te analyseren (Google Analytics) leren we veel van zowel de bezoeker als de website. Als de website niet het gewenste resultaat oplevert dan zal deze aangepast moeten worden om WEL te voldoen aan de verwachting van de bezoeker. Dit wordt ook wel “conversie optimalisatie” genoemd. Oftewel: Het optimaliseren van de website voor meer resultaat.

Wil je graag weten wat online marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op via ons contactformulier en wij staan je graag te woord.